Home

Het Instituut voor Interpersoonlijke Neurobiologie

Het Instituut voor Interpersoonlijke Neurobiologie (IPNB) traint GGZ-professionals en onderwijzers volgens de inzichten van de Interpersoonlijke Neurobiologie (IPNB). IPNB onderzoekt hoe interacties en ervaringen met anderen hun weerslag vinden in het fysieke brein. Deze inzichten vertaalt het Instituut naar succesvolle cursussen en workshops voor GGZ-professionals en onderwijzers. Het Instituut verzorgt daarnaast praktische trainingen voor opvoeders die worstelen met problematische opvoedingssituaties.

Wat is het belang van IPNB voor GGZ-professionals en opvoeders?

IPNB stelt GGZ-professionals en opvoeders in staat om cliënten en kinderen te helpen om door neurologische verbindingen hun mentale gezondheid te verbeteren. IPNB kijkt namelijk naar de doorlopende interactie tussen het brein, sociaal gedrag, relaties en hun integratie. Het brein stopt niet met neuronale groei als we volwassenen zijn, zoals we lang hebben gedacht. Dit betekent, dat we gedurende het hele leven in staat zijn om nieuwe verbindingen te leggen. Door deze nieuwe verbindingen kunnen mensen voortdurend nieuwe strategieën ontwikkelen om hun mentale, fysieke en relationele welzijn duurzaam en structureel te vergroten. Wanneer we namelijk op ervaringsniveau en op relationeel niveau integreren, dan integreren we ook in het fysieke brein.

Wat kan het Instituut voor IPNB voor u betekenen?

Het instituut vertaalt deze nieuwe inzichten primair naar de praktijk van de GGZ-professionals: psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, hulpverleners en vaktherapeuten. U kunt bij het IPNB terecht voor geaccrediteerde scholing. Ook opvoeders kunnen aan de hand van het integratiemodel oplossingen vinden voor problematische opvoedingssituaties. U kunt kiezen uit diverse workshops en trainingen.

IPBN verzorgt cursusonderdelen van verschillende onderwijsprogramma's aan onderstaande instellingen. Klik op de logo's hieronder of de tabbladen hierboven voor meer informatie over de workshops / cursus en mogelijkheden.

Wat levert een training of lezing van het Instituut u op?

- kennis van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vakgebied
- praktische technieken om uw cliënten of kinderen te helpen
- duurzame en structurele verandering
- geaccrediteerde nascholing

Wilt u als professional of ouder uw cliënt of kind maximaal kunnen begeleiden en ondersteunen?

Stuur ons een mail en wij nemen contact met u op.

Meer informatie over Interpersoonlijke Neurobiologie? Klik hier.