Wat stimuleert het hele kinderbrein (online)

Datum:19 en 26 september, 3 en 10 oktober 2022
Doelgroep:kindertherapeuten/ kindercoaches /leerkrachten / opvoeders / ouders

Kinderen kunnen al op zeer jonge leeftijd leren hun emoties te herkennen en hiermee om te gaan. Dit doen ze door in hun hersenen fysieke verbindingen te maken. Hoe meer verbindingen het brein heeft gemaakt, hoe weerbaarder het kind zal zijn. Het is meer in balans en zal bij tegenslag sneller terugveren.

In 4 avonden leer je als kindertherapeut of ouder om het brein van het kind te prikkelen zodat het meer verbindingen aanlegt. Hiermee maak je kinderen weerbaarder en leer je ze om te gaan met teleurstellingen, conflicten en verdriet.

De cursus geeft praktische handvatten hoe je het kind kunt helpen. Het leert je niet alleen hoe je de kinderen kunt begeleiden, je leert ook veel over jezelf. Want wist je dat het brein niet stopt met het maken van verbindingen wanneer we volwassen zijn? Ook jij kunt na tegenslag sneller in balans zijn wanneer je weet hoe je jouw brein kunt stimuleren meer verbindingen te maken.

In de cursus leer je hoe verbindingen in het brein werken, te herkennen wat ze met het kind (en met jou) doen en hoe je deze verbindingen kunt versterken. Daarmee bereik je meerdere doelen: je begrijpt het kind beter, je kunt het kind beter helpen ontwikkelen, je integreert dit duurzaam in het brein en je zorgt daarmee voor een fijne relatie.

Tijden:4 maandagavonden 19 en 26 september, 3 en 10 oktober van 20:00 tot 21:15

Locatie:Vanwege de belangstelling voor de de cursus vanuit heel Nederland en buitenland, wordt deze interactieve cursus online, via Zoom, aangeboden. Om privacy van deelnemers te waarborgen worden de sessie niet opgenomen.

Kosten:De kosten voor deze totale cursus is € 88,-

Schrijf je in via rgeuzinge@ipnb.nl