Cursus Wat stimuleert het hele kinderbrein?

Wel eens gekeken naar je kind dat woedend wordt omdat het iets graag onder de knie wil krijgen? Iets kleins als het niet in staat zijn zelfstandig op een stoel te kruipen kan bij een kind heftige emoties oproepen. Het kind heeft het hele pakket- brein, mentaal en relaties- nodig om deze ervaring te verwerken en snel weer in balans en gelukkig te zijn. In de cursus ‘Wat stimuleert het kinderbrein?’ krijg je als ouder praktische handvatten hoe je je kind hiermee kunt helpen.

Kinderen kunnen al op zeer jonge leeftijd leren hun emoties te herkennen en hiermee om te gaan. Dit doen ze door in hun hersenen fysieke verbindingen te maken. Hoe meer verbindingen het brein heeft gemaakt, hoe weerbaarder jouw kind zal zijn. Het is meer in balans en zal bij tegenslag sneller terugveren. In deze cursus leer je hoe je dit bij jouw kind kunt bevorderen.

Deze cursus Wat stimuleert het hele kinderbrein leer je als opvoeder om het brein van je kind te prikkelen zodat het meer verbindingen aanlegt. Hiermee maak je je kinderen weerbaarder en leer je ze om te gaan met teleurstellingen, conflicten en verdriet. Dit gaat van kleine teleurstellingen als het niet kunnen beklimmen van een stoel, tot groot verdriet door het verlies van een geliefde.

De cursus geeft praktische handvatten hoe je je kind kunt helpen. Het leert je niet alleen hoe je je kinderen kunt begeleiden, je leert ook veel over jezelf. Want wist je dat het brein niet stopt met het maken van verbindingen wanneer we volwassen zijn? Ook jij kunt na tegenslag sneller in balans zijn wanneer je weet hoe je jouw brein kunt stimuleren meer verbindingen te maken.

De cursus

In vier avonden leer je hoe verbindingen in het brein werken, te herkennen welke verbindingen te versterken, wat ze met je kind (en met jou) doen en hoe je de integratie van mentale, relationele aspecten en het brein bij jouw kind kunt ontwikkelen. De cursus is geüpdatet met nieuwe wetenschappelijke kennis en start weer op 28 oktober 2024.

De docent

Renate Geuzinge is gz-psycholoog en psychotherapeut en werkte voorheen bij Accare Kind & Jeugd en bij GGZ Drenthe. Van 2010 tot 2013 heeft ze zich in de Verenigde Staten intensief beziggehouden met neurowetenschappen in het algemeen en de Interpersoonlijke Neurobiologie in het bijzonder. Ze studeerde bij kinderpsychiater Daniel Siegel, de oprichter van de Interpersoonlijke Neurobiologie. Als docent voor IPNB wil ze de nieuwste wetenschappelijke concepten inzichtelijk en toegankelijk maken voor een breed publiek, voor zowel professionals als ouders/verzorgers.

Locatie & kosten

De cursus vindt plaats op 4 maandagavonden (28 oktober, 4, 11 en 18 november). Vanwege de belangstelling voor de cursus vanuit heel Nederland en het buitenland, wordt deze interactieve cursus online, via Zoom, aangeboden. Om privacy van deelnemers te waarborgen worden de sessie niet opgenomen.

Voor de gehele cursus betaalt u 88 euro. U heeft de mogelijkheid om als ouders of als verzorgenden van hetzelfde kind samen de cursus in de Zoom-box te volgen.

Geïnteresseerd?

Stuur een email naar rgeuzinge@ipnb.nl en je wordt op de aanmeldlijst geplaatst.

Meer informatie over Interpersoonlijke Neurobiologie en de andere cursussen is te vinden op deze site.